مدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت:
تولید اتوبوس معطل تامین نقدینگی خودروسازان است
مدیرکل دفتر صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بزرگترین مشکل شرکت های خودروساز برای ساخت اتوبوس تامین نقدینگی است که باید از سوی شرکت های حمل و نقلی و سازمان شهرداری ها انجام شود.
به گزارش خودروکار، «امیرحسین قناتی» امروز افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با پافشاری بر مواضع پیشین خود، مخالف واردات اتوبوس های دست دوم به کشور است.
به گفته این مسئول، توان ساخت داخل اتوبوس در کشور وجود دارد و در صورت تامین منابع مالی، شرکت های خودروساز آماده ساخت، تامین و تحویل آنها هستند.
قناتی خاطرنشان کرد: دولت در طرح نوسازی ناوگان فرسوده تجاری تا 50 درصد قیمت خودرو را تقبل کرده است و اگر بتوان در تامین باقی مانده قیمت با تامین تسهیلات یا آورده نقدی متقاضیان اقدام هایی انجام داد، بطور حتم شرکت های خودروساز داخلی قادر به ساخت اتوبوس هستند.
بررسی آمارهای وزارت صنعت نشان می دهد تولید اتوبوس در 9 ماهه امسال با کاهش 60.2 درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال به 523 دستگاه کاهش یافت.
در آذرماه امسال 12 دستگاه اتوبوس و 148 دستگاه مینی بوس و میدل باس در شرکت های خودروساز تولید شد.
مشتریان و خریداران اصلی اتوبوس ها سه گروه سازمان شهرداریهای وزارت کشور، شهرداریها و شرکت تعاونی اتوبوسرانی هستند.
اسفندماه پارسال پروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین کشور با حضور رییس جمهوری کلید خورد؛ برنامه دولت برای نوسازی این ناوگان، پرداخت تسهیلات بانکی به دارندگان خودروهای فرسوده است.
شمار خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح 202 هزار و 500 دستگاه و منابع اختصاص یافته از سوی دولت معادل قطعات منفصله خودرو (بیش از هفت میلیارد دلار) برآورد شده است.
در این طرح، سهم تسهیلات بانکی 212 هزار و 600 میلیارد ریال و آورده متقاضی 183 هزار میلیارد ریال خواهد بود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام /